Zonneboiler

Zonneboiler voor warm tapwater

Overweegt u de aanschaf en installatie van een zonneboiler?
Een zonneboilersysteem bestaat uit collectoren die net als zonnepanelen op het dak liggen en een boiler. De zon verwarmt het koudemiddel in de collectoren en geeft deze warmte af aan het water in de boiler. Er zijn verschillende systemen die op het dak liggen, zoals collectoren en heatpipes. Met de boiler heeft u een voorraad warm water dat u gebruikt voor uw warm water behoefte.

Een zonneboiler geeft het beste rendement als de zon schijnt. Omdat dit meestal in de zomer het geval is, en de verwarming op die momenten niet gebruikt wordt, is een zonneboilersysteem het beste geschikt wanneer er een grote behoefte is aan warm water.

Wilt u meer weten over de aanschaf en installatie van een zonneboiler in uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Rendement zonneboiler

Een derde van uw gasverbruik gebruikt u voor het verwarmen van tapwater. Een zonneboiler bespaart hierop de helft. U kunt dus zelf uitrekenen wat u aan gas kunt besparen. De stijgende gasprijzen (afgelopen jaren 8% per jaar) zijn temeer een reden om te kiezen voor een zonneboiler. U bespaart met een simpele zonneboiler al rond de 250m3 gas. Daarnaast werkt het ook comfort verhogend, aangezien u snel over warm water kunt beschikken op meerdere plaatsen in uw woning of bedrijfspand.

Zonneboiler 900

Duurzame installaties