Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp | Samenwerking tussen warmtepomp en cv-ketel

Wilt u graag uw verwarmingsinstallatie verduurzamen? Dan is het installeren van een hybride warmtepomp een goede optie. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om uw woning van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: u heeft nog maar een derde nodig van wat u nu verbruikt. Deze optimale samenwerking is zowel met een nieuwe cv-ketel als met uw bestaande cv-ketel mogelijk. Er zijn verschillende hybride lucht-water warmtepompen. Wij adviseren u graag over welke hybride warmtepomp het meeste rendement oplevert in combinatie met uw nieuwe of bestaande cv-ketel.

Een warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om uw woning te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 kW aan warmte. Omdat de cv-ketel alleen bijspringt als het heel koud is of als u warm water gebruikt, bespaart u al snel 60% op uw gasrekening. In combinatie met groene stroom is uw warmtepomp CO2-neutraal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van hybride warmtepompen in combinatie met uw bestaande of nieuwe cv-ketel? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Hybride warmtepomp 900

Duurzame installaties