Ventilatie

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Heeft u behoefte aan verse lucht in uw woning of bedrijfspand? Een ventilatiesysteem in een woning en bedrijfspand is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Het voert vervuilde lucht af en voert verse buitenlucht aan.

Wij ontwerpen en installeren uw ventilatiesysteem met behulp van gespecialiseerde programmatuur en meetapparatuur. We kijken graag samen met u naar wat uw woning of bedrijfspand aan ventilatie nodig heeft en houden hierbij rekening met uw specifieke wensen en energieverbruik. We zorgen voor een blijvend betrouwbare werking van het ventilatiesysteem door deze periodiek zorgvuldig te onderhouden. Niet alleen voor de werking van het systeem, maar ook voor uw gezondheid.

Ventilatiesysteem 900

Wilt u meer weten over ventilatiesystemen? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Er zijn twee soorten ventilatiesystemen, mechanische ventilatie en balansventilatie, waarvan de balansventilatie het duurzame type is.

Balansventilatie met WTW-unit

Balansventilatie met WTW-unit (Warmte-Terug-Win) is energiezuinig en wordt voornamelijk in nieuwbouwwoningen- en bedrijfspanden geplaatst. De warme lucht die naar buiten gaat, loopt via een warmtewisselaar langs de koude lucht die binnenkomt. Hierdoor wordt de koude buitenlucht voorverwarmd en is er minder warmteverlies dan bij mechanische ventilatie. In elke ruimte is er naast een afvoer ook een toevoer, om elke ruimte van verse lucht te voorzien.
Het is belangrijk een balansventilatiesysteem goed te onderhouden. Wanneer er weinig of geen onderhoud wordt gepleegd, gaat het binnenklimaat achteruit en kan het zelfs klachten zoals hoofdpijn en dufheid veroorzaken.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie is tot begin deze eeuw veel in woningen toegepast. Dit ventilatiesysteem bestaat uit een ventilatiebox die de vervuilde lucht uit verschillende ruimtes zuigt. Verse lucht wordt door de onderdruk aangezogen via roosters die meestal bij de kozijnen zijn geplaatst. Als het buiten koud is, dan wordt er dus koude lucht aangezogen, waardoor het meer energie kost om de woning te verwarmen.

Heeft u een verouderd ventilatiesysteem, dan kunt u waarschijnlijk geld besparen. Verouderde ventilatieboxen werken nog op wisselstroom, en dat is niet energiezuinig. Tegenwoordig zijn er ventilatieboxen op gelijkstroom en die zijn zeer zuinig. U verdient een nieuw ventilatiesysteem op gelijkstroom in een paar jaar terug, door een lagere elektriciteitsrekening.

Uw installaties